НОВИНИ

АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТA


П О К А Н А

75 г.от героичната гибел на Димитър Списаревски -живата торпила.


На 6 и 7 Октомври 2018 г. се проведе Четвърти Велик Събор на АБС

Решенията от Великия Събор и имената на новите членове и ръководство на АБС и СПБ са публикувани.Не са побликувани депутатите от СПБ, очаквайте това скоро ..

На 01.11.2018 г. АБС отбеляза 10-годишен юбилей от своето създаване.

Организацията е създадена на 01.11.2008 г. по време на І Велик събор на българите по света.Повече от 3 000 делегати присъстваха на I Велик Събор.

АБС бе създадена с активното участие на академик Григор Велев и Българска академия на науките и изкуствата.

За 10 години от своето съществуване организацията успя да завоюва авторитет пред държавните институции и да обедини българи от повече от 40 държави.

Ръководството и членове на АБС, както и преди 10 години почетоха паметта на Народните будители, като положиха цветя и венци.

Асоциацията организира и тържество по случай 10-годишния юбилей

П р е с с ъ о б щ е н и е

Българите в одеса старират IX сезон на бесарабската лига квн Одеса, Украйна: На 07 декември 201 г., В Двореца на Културата «Политех», Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ провеждат първата игра на IX сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Играта ще състои от три етапа: четвърт-финал, полуфинал и финал. Всяка от тях ще има конкурси, като приветствие, видео или фотоконкурс и музикален конкурс. Участниците на състезанието по хумор са млади българи от Украйна. Днес те ще се борят за право да преминат в следващите етапи на играта, а победителят победителят, на финала ще спечели голямата аграда – едноседмична почивка в България за целия отбор.Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Инициативата бе подкрепена лично от г-н Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“. Максим Димитров Пресцентър на Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна"